اطلاعاتی در مورد دیزل ژنراتور


دیزل ژنراتور ها منبع مهمی برای تولید برق موقت و اضطراری در بخش های مختلف از جمله خانه ها و در مقیاس بزرگ، صنایع، می باشند.


دیزل ژنراتور(موتور برق) چیست؟
دیزل ژنراتور ها منبع و جایگزین مطمئنی برای تولید انرژی برق مصرفی خانوارها و صنایع هستند. ژنراتورهای دیزلی نیرو برق را به وسیله یک دینام و موتور دیزلی تولید می کنند. موتور این دستگاه دیزلی است و قدرت موتور توسط دینام به انرژی الکتریکی قابل استفاده تبدیل می شود؛ سپس این انرژی به ساختمان هایی که به شبکه انتقال برق متصل هستند، انتقال می یابد. دیزل ژنراتورها معمولا به صورت جفتی در اتاقک موتور تعبیه می شوند. این کار با دقت بسیار بالایی صورت می گیرد تا اشکال در بخشی از موتور موجب از کار افتادن هر دو ژنراتور نشود. اگرچه به هر یک از ژنراتورها به صورت جداگانه سرویس دهی میشود، در مواردی که نیاز است اجزای دستگاه به صورت کاملا هماهنگ کار کنند، از ژنراتورها محافظت می شود تا از خرابی همزمان آنها جلوگیری شود.

مطلب پیشنهادی: دیزل ژنراتور بالدوین 


تاریخچه دیزل ژنراتورها
حال که می دانیم دیزل ژنراتور چیست، آشنایی با تاریخچه آن می تواند جذاب باشد.وقتی صحبت از تاریخچه به میان می آید اولین چیزی که به ذهن میرسد آشنایی با مخترع این دستگاه است؛ اما واقعیت این است که نمیتوان از شخص خاصی به عنوان مخترع ژنراتورهای دیزلی نام برد. در واقع ایده ساخت دیزل ژنراتور ها به دنبال اختراع موتورهای دیزلی و سپس دینام ها به وجود آمد. Rudolf Christian Karl Dieselمخترع موتورهای دیزلی و Michael Faraday نیز دانشمند مخترع دینام است. نخستین ژنراتور های دیزلی تولید شده بسیار سنگین و پرسروصدا بودند؛ بعدها، به دنبال تغییراتی که در ساختار آنها به وجود آمد، نمونه های امروزی تولید شدند و مشکل سرو صدای زیاد این دستگاه ها تا حد زیادی با عرضه دیزل ژنراتورهای کم صدا کاهش یافت.
خصوصیات دیزل ژنراتورها
اجزای اصلی یک دیزل ژنراتور عبارتند از: یک محفظه احتراق داخلی، یک ژنراتور الکتریکی، کوپلینگ مکانیکی(mechanical coupling)، تنظیم کننده ولتاژ اتوماتیک، تنظیم کننده سرعت، شاسی نگهدارنده، باتری برای روشن شدن موتور که منجر به آغاز به کار ژنراتورهای دیزلی می شود، باک سوخت و قسمت(پنل) دستورات. ژنراتور دیزلی می تواند به عنوان ژنراتور اصلی در ریزشبکه مورد استفاده قرار گیرد و طراحی و اندازه آن باید متناسب با وظایفی که برای آن شرح داده شده باشد. این نوع از ژنراتورها در مدت زمان ده ثانیه به کار افتاده و انرژی تولید می کنند. در مواقع اضطراری، دیزل ژنراتورها قادر هستند با سرعت و به صورت متناوب انرژی تولید کنند؛ با این وجود برای دستیابی به این امر اندازه ژنراتورها باید مناسب و متناسب با مخزن سوخت اضطراری باشد. این ژنراتورها در دسترس بوده و نصب و راه اندازی آن ها کار دشواری نیست. ژنراتورهای دیزلی مزیت های بسیاری دارند؛ با این حال آلودگی های زیست محیطی مهم ترین مشکل آن ها به حساب می آید.
فروشگاه سعدی

راندمان دیزل ژنراتورها
راندمان موتور تا حد زیادی به طراحی، اندازه یا ظرفیت باک، مکانیزم کنترل مصرف سوخت، سرعت آغاز به کار، ساز و کار دستگاه خنک کننده موتور و جنس بدنه بستگی دارد. با این حال کارایی دستگاه در زمان کار به دلیل شرایط بارگیری، شرایط محیطی، اجرا و نگهداری جدای از طراحی دستگاه است. بر اساس نتایجی که از بررسی 82 ژنراتور دیزلی متعلق به 5 شرکت به دست آمده، افزایش کارایی موتورها با بزرگی اندازه آنها مرتبط است؛ چرا که موتورهای بزرگتر از تکنولوژی پیشرفته تری برخوردارند. با این وجود برای مصارف خانگی، کشاورزی و ادارات کوچک از ژنراتورهای دیزلی با توان 50 کیلووات یا کمتر استفاده می شود چرا که در این موارد هزینه دستگاه بیشتر از کارایی آن اهمیت دارد. از دیگر مواردی که کارآیی دیزل ژنراتور با آن سنجیده می شود می توان به راندمان مصرف سوخت نیز اشاره کرد.
مزایا دیزل ژنراتورها
. موتورهای دیزلی در مقایسه با موتورهای بنزینی مصرف سوخت کمتری دارند؛ به این معنا که در مدت زمان یکسان مصرف سوخت موتورهای دیزلی کمتر است. حتی این مقدار گاها به نصف نیز کاهش می یابد. 2. سوخت های دیزلی ارزان تر از سوخت های بنزینی هستند و این یعنی استفاده از موتورهای دیزلی از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است. 3. از آنجاییکه موتورهای دیزلی کاربراتور ندارند، نسبت به انواع دیگر موتورها استهلاک کمتری دارند چرا که نیاز به تعویض شمع ندارند. تنها لازم است روغن این موتورها به موقع تعویض شود. 4. عمر مفید دیزل ژنراتور ها به طور متوسط سه برابر بیشتر از موتورهای بنزینی است. 5. امنیت موتورهای دیزلی بیشتر بوده و خطر احتراق در آن ها کمتر است. 6. این موتور ها در اندازه های مختلف و برای مصارف مختلف وجود داشته و متناسب با نیاز مصرف کننده قابل حمل نیز می باشند.
دسته بندی دیزل ژنراتورها
دیزل ژنراتور ها براساس موتور دسته بندی می شوند؛ موتورها نیز بر مبنای میزان قدرت، تعداد استورک، نوع وظیفه، سرعت چرخش، سیستم خنک کننده و شیوه آغاز به کار طبقه بندی می شوند. 1. بر اساس میزان قدرت میزان قدرت در ژنراتورهای دیزلی بر مبنای سه استاندارد بین المللی سنجیده می شود · SAE (در آمریکای شمالی) · DIN (در اروپا) · JIN (در ژاپن) کمترین میزان قدرت موتورهای دیزلی 20 کیلووات و بیشترین آن 1000 کیلووات است. 2. بر اساس تعداد استورک ها موتورهای دو زمانه و چهارزمانه معروف ترین انواع این موتورها هستند. موتورهای پنج زمانه و شش زمانه نیز در بازار موجود هستند اما کاربرد کمتری دارند. 3. بر اساس نوع وظیفه در این دسته بندی قدرت و زمان بارگیری موتور در مدت زمان معین مد نظر است و شامل موارد زیر میشود: 1. حالت آماده به کار اضطراری : در این حالت حداکثر توان موتور 100 ساعت در سال است. 2. حالت آماده به کار دائمی: در این حالت عملکرد موتور بی وقفه بوده و محدودیتی ندارد. · حالت آماده به کار نامحدود: در این حالت موتور نباید بیش از 250 ساعت در سال فعال باشد. · حالت آماده به کار محدود: از این موتور ها صرفا برای تامین برق اضطراری استفاده می شود. 4. براساس سرعت چرخش موتورهای دیزلی با سرعت پایین، متوسط و زیاد به چرخش در می آیند. 5. بر اساس شیوه آغاز به کار که شامل استارت دستی، اتوماتیک با وقفه طولانی، استارت اتوماتیک بدون وقفه و استارت اتوماتیک با وقفه کوتاه می باشد. 6. بر اساس سیستم خنک کننده که شامل خنک کننده های گازی و ابی است. به طور کلی، دیزل ژنراتورها به صرفه و اقتصادی بوده و برای تامین نیروی پشتیبان در مناطق مسکونی، تجاری و صنعتی گزینه بسیار خوبی می باشند. منبع1 منبع2
"تیم انرژی گستر سعدی با اتکا بر دانش، تخصص و بهره مندی از نیروهای متخصص و متعهد خود، پاسخگوی نیازمندی های مشتریان در زمینه مشاوره خرید، طراحی، تامین، نصب، راه اندازی و ارائه خدمات پس از فروش از قبیل سرویس و نگهداری میباشد."

جهت دریافت مشاوره تخصصی رایگان، با ما تماس بگیرید. 02133945703-4

saadico